onsdag 27 april 2011

Vikten av inspiration

www.zetas.se
Skulle så gärna vilja ta in den här vackra färgen och lite naturkänsla in i "DRÖMHUSET" få en härlig blandning. Det viktigaste är att få en känsla av oss.

Så många beslut!

Just nu letar vi efter trägolv, kakel, klinker, köksinredning, vitvaror, wc-stol, badkar, tapeter och färger. Väldigt roligt men inte alls lätt. Så många beslut och det känns som om det gäller att hitta en linje och hålla den eller i alla fall försöka att hålla den. 

 

torsdag 21 april 2011

Nu tar vi lite ledigt!

Glad påsk alla vänner!
Hoppas ni får en härlig påskhelg med en massa god mat, sol och att ni hinner umgås med nära och kära.


Åhléns- - Påsk
Fina äggkoppar från Åhléns.

lördag 16 april 2011

Picknick på tomten!

Idag har vi haft en liten picknick på tomten i vårsolen. Lite svårt att tänka sig att vi har ett hus och en fin tomt som vi kan åka till och njuta av fina vårdagar som idag. På picknicken hade vi goda smörgåsar med serranoskinka och efter det en massa goda vindruvor. Det kändes lite lyxigt att sitta på tomten jag tror inte riktigt att vi har förstått att vi ska bo i det där "Drömhuset" som håller på att ta form med tillhörande trädgård med gamla kära äppelträd och syrénbuskar. Hoppas ni har en fantastisk lördag!


H & H i vårsolen.
 

fredag 15 april 2011

Längtar!

Gud vad jag längtar efter att ha en trädgård och kunna odla massa goda grönsaker, frukter och bär. I senaste numret av "Allt om trädgård" var det köksträdgårds special med riktigt bra tips för nybörjare eller avancerade odlare. Tidningen skapade verkligen en odlarlust. 

Nästa sommar hoppas jag att vi kan plocka grönsaker från det egna landet!

www.alltomtradgard.se

onsdag 13 april 2011

Nu är de på plats!

Våra fina fönster från Tanum.

Jippi blir så glad! Nu håller vårat drömhus på att ta form på riktigt. Att få se föntrena på plats gör mig så glad och nöjd. Härlig onsdag!

tisdag 12 april 2011

Att ha sköna skor

Går ni omkring och har sköna skor på fötterna? Man ser så mycket snygga skor nu i butikerna men jag brukar inte tycka att det är så sköna. I förra veckan fick jag tips av en kollega och inhandlade ett par väldigt sköna och om du frågar mig riktigt snygga skor. 


måndag 11 april 2011

Äntligen vår och sjukstuga

Nu har vi sjukstuga här hemma. Det började med Hugo som kräktes första gången i fredags och varit dålig hela helgen till och från och toppades med att sambon blev sjuk igår kväll. Själv har jag klarat mig än så länge med magont vi får se hur de går, jag håller tummarna.  

Trots sjukdom var vi på landet i helgen och välkomnade våren. Mycket blåst men solen värmde riktigt skönt när man satt i lä. Tänk snart är de påsk längtar verkligen. 

onsdag 6 april 2011

Nytt tak!

Nya fina tegelröda betongpannor håller just nu på att läggas på "DRÖMHUSETS" tak. Vi ville först ha gammalt tegel men valde till slut moderna betongpannor när vi tog ståndpunkten att huset kommer att få många moderna komfortgrejor, installationer och andra material. Har vi förstört husets kulturhistoriska värden? Svar kanske men de blir vårt hus som vi vill ha det. Nästan alla hus har årsringar och vi har valt att 2011 är en årsring som skall synas. Jag hoppas att vi får en fin balans i huset av det gamla och det nya. 


Tegelröda betongpannor

måndag 4 april 2011

Nya fönster!

Nu har dom kommit, våra nya fina fönster. Det ska bli så kul att få se dom på plats i fasaden. Fönstren ger så mycket karaktär till huset och det behöver "DRÖMHUSET" få lite karaktär. 

söndag 3 april 2011

Status i DRÖMHUSET!

Nu är den gamla innertrappan riven och borta. Konstig känsla att äntligen få se ytan mellan de gamla matrummet och vardagsrummet som nu har öppen planlösning. Kvar är bara ett stort hål upp till övervåningen som ska byggas igen. Här kommer lite nya foton.

Blivande arbetshörna på övervåningen.   
Provisorisk trappa till övervåningen.



Hugos blivande rum.

Att visa drömhuset för mormor och morfar!

Idag hade vi en liten visning av "DRÖMHUSET" för mormor och morfar. Hugo visade stolt upp sitt blivande rum. Jag tror att det blev lite chockade av hur mycket som rivits ut och ännu inte påbörjats att byggas upp. 
Nycklarna hade vi glömt hemma tur att farmor var på språng och hade extra nycklar till källaren. Mamma och pappa hade ju åkt från småstaden för att komma och titta. 
Kul att få dela vår dröm med dem också!

Hoppas ni haft en mysig helg och skön söndag!

lördag 2 april 2011

Klassiskt kakel eller?

Idag har vi varit och tittat på kakel. Många funderingar kom till liv vilka kakelplattor är klassiska utan att bli för tråkiga? Schackrutigt? Klassiska vita 10x10? Vita 7,5 X 15? 
Färgskalan vi vill ha i badrummet uppe, nere, lilla toaletten och köket ska vara enkel, snygg och återkomma i hela huset. 

Provplattor beställdes så vi får se hur de går.