söndag 27 februari 2011

Söndagskvällar

Hur tillbringar ni era söndagskvällar? Jag vet vad jag gör, tittar runt bland mina favorit bloggar och hämtar lite inspiration, till mammalivet, till garderoben och till "Drömhuset".
En av mina favoriter till "Drömhuset" är Lundagård.

Hoppas ni haft en härlig helg!

torsdag 24 februari 2011

Inspirationsbild!

www.marrakechdesign.se
Den här kombinationen tycker jag är jättefin!

Lite förvirring

Jag har alltid gillat tidningen Lantliv, den vita inredningsstilen blandat med lite industrikänsla, de danska och de franska, men ju mera jag tittar i inredningstidningar och på olika inredningsbloggar desto mera förvirrad blir jag. Vilken stil passar i "DRÖMHUSET"? Kan man kombinera helt vilt när det gäller inredning? Måste man hålla en linje? Är jag en svart-vit person eller en som gillar färg? Många frågor inga svar..... 

onsdag 23 februari 2011

Den fina skrivboken men min är röd!

www.bookbindersdesign.com/

Samlade tankar

I julklapp fick jag en skrivbok av min sambo för att kunna samla mina tankar och funderingar. Nu känner jag att det hade varit bra att ha den med i väskan hela tiden, för att kunna fokusera på det som är positivt och bra. Jag tror att vi alla har bra saker som händer i våra liv vi måste bara lära oss att se de bra sakerna för stunden. Det är märkligt hur man kan bära med sig elakheter hur länge som helst men snälla ord, roliga händelser, möten och stunder rinner av en snabbt. Min lista över positiva grejer just nu: 
  •  Jag har fått en fin relation till min pappa
  •  DRÖMHUSET
  •  Vår son  (gör mig glad varje dag)
  •  Solen skiner
  •  I morse var jag på massage (väldigt lyxigt)
  •  Jag fick sittplats på tunnelbanan till jobbet

måndag 21 februari 2011

Synd att inte kakelugnarna finns kvar!

Just nu hittar man historiska spår i huset. I var och vart annat hörn har det funnits en kakelugn alt. öppen spis. "Drömhuset" måste ha varit ett riktigt mysigt hem en gång i tiden. Hoppas vi kan återskapa lite myskänsla.

Historiska spår......

fredag 18 februari 2011

Tidningar som isolering

I många äldre hus som renoveras hittar man tidningar som isolering lite var stans så är det i vårt hus också. En del ser väldigt välbevarade ut och sitter spikade direkt mot den stående panelen. När man tog upp det nya hålet för den nya trappan hittades ett par stycken, här kommer ett foto från de. Tidningarna var från andra världskriget.

 

torsdag 17 februari 2011

Fina tapeter till barnrum

www.inreda.com

www.inreda.com  
Har beställt lite tapetprover hem och fastnade för de här fina barntapeterna på Inreda.com. Måste säga att jag gillar de båda jättemycket. Får se vad sonen tycker när det kommer i brevlådan. Idag har han en ljusblå tapet med båtar och fiskar på som han tycker om. Jag har tänkt mig en fondvägg och det övriga väggarna målade vita. Det är säkert lite ute med fondväggar men jag tycker att de är fint och lite lagom mycket mönster.   

Vårkänsla!

Blev så glad när jag såg de här vardagsrummet. Härligt med färg och tulpaner gör att man blir glad! Måste erkänna att jag gillar den här stilen rakt igenom och tapeten är helt fantastisk. Väldigt vad positiv jag är idag då!

www.housetohome.co.uk

onsdag 16 februari 2011

Åre!

http://www.buustamonsfjallgard.se/     
Åhh vad jag skulle vilja åka skidor och allra mest i Åre. Innan vi fick barn åkte vi upp till Åre 1-2 veckor varje vinter och åkte skidor och hade de så mysigt, nu längtar jag verkligen dit. 
Just nu skulle jag hellre åka dit än någon annan stans. Att få bli sådär slut i kroppen som man bara blir av skidåkning det är härligt!

Sovrummet!

I vårt sovrum skulle jag vilja att det var svalt ombonat lite som den här bilden visar från Lexington. Gillar verkligen när det är ljust men mysigt på samma gång. Måste säga att jag gillar när det kommer med lite blåa detaljer men det kan vara lite vårkänslor också! 


Personligt vitt men mysigt.

tisdag 15 februari 2011

Just nu tänker jag mycket på tapeter!

Som ni vet som följer bloggen så har jag fastnat lite för Sandbergs tapeter. En av mina favoriter just nu är Wilma och jag gillar den i alla färger. Skulle så gärna vilja ha den i sovrummet. 

www.sandbergab.se
 

Hoppas ni hade en mysig alla hjärtans dag igår!

Ibland är de det enkla som gör livet härligt! Att sitta uppkrupen i soffan med sina älsklingar och titta på barnprogram och äta frukt. Att köpa hem Sushi och få en mysig stund vid matbordet. Att höra en 2-åring säga "älska dig mamma" och "vill vara hemma och leka med dig mamma" gör att man blir alldeles varm i hjärtat och glad. 

Något mysigt som gör oss glada borde vi unna oss varje dag! 

måndag 14 februari 2011

Planlösningen är spikad!

Nu har vi löst alla problem med planlösningen och vi känner oss riktigt nöjda båda två, med lite hjälp utav svärfar gick vi från huset med ett leende på läpparna. Framsteg känns så härligt! Vi kommer i stort sätt att behålla befintlig planlösning trots att det varit två lägenheter i huset. De vi ändrar på entréplan är: 
  • Flyttar trappan till ny placering
  • Öppnar upp mellan arbetskök och matrum
  • Öppnar upp mellan vardagsrum och hall mot trappans nya placering och badrum/tvättstuga
  • Flyttar öppning mot läshörnan för att släppa in mera ljus 
På övervåningen ändrar vi:
  • Ett av sovrummen blir ett familjebadrum
  • Trappan kommer upp i vardagsrummet
  • En arbetsplats/hörna skapas där den gamla trappen låg
  • En liten toalett rivs helt
I övrigt kommer väggarna att vara intakta vilket känns skönt. Nu kan man verkligen se hur det kommer att se ut.

fredag 11 februari 2011

Snöstorm nej inte vi ska ju till badhuset!

Idag trotsade vi vädret och tog oss till badhuset. Som tur är har vi nära till badhuset annars hade de nog inte gått. När vi kom dit var vi helt ensamma med efter ett tag kom några andra glada föräldrar och barn. Hugo tyckte det var riktigt roligt och sjöng simma simma simma simma.

Hoppas ni får en härlig helg!

torsdag 10 februari 2011

Efter byggmötet!

Nu är fasaden och alla fönster spikade, gud så skönt de känns! Framsteg får aldrig underskattas. Fasaden blir lite sekelskifte blandat med 20-tal och en modern känsla.  Efter byggmötet tog vi lite nya foton och självklart ska jag dela med mig av dessa till er. Några rum känns särskilt bra bl.a. Hugos sovrum kommer att bli jättefint, ljust och i en bra storlek.  
 

Här kommer den nya trappan att gå.

Hugos blivande sovrum.

Härlig tävling hos Stil inredning & design!

Gillar verkligen STIL Inredning & design!
Just nu pågår en tävling om fina ljuslyktor som skulle passa fin fint i "DRÖMHUSET". 
 

onsdag 9 februari 2011

Byggmöte!

Idag har vi byggmöte i "DRÖMHUSET"! De ska bli så kul och se hur långt man har kommit sedan vi var där sist. Just nu funderar jag mycket på köket, är det någon som har något bra tips på en köksleverantör som inte är allt för dyr?

tisdag 8 februari 2011

Hemtrevligt och mysigt

Vad är det som gör att vissa hem känns så hemtrevliga och mysiga? Många i min närhet är riktigt bra på hemmamys både min lilla syster och min svägerska. För mig är köket väldigt viktigt för att det ska kännas mysigt. Här kommer en inspirerande bild. 

www.housebeautiful.com

En ny kakelugn?

Som ni vet så fungerar inte den fina kakelugnen som finns i de blivande vardagsrummet på övervåningen, hela stocken har någon gång monterats ner och förstörts vilket är väldigt tråkigt. Jag tycker att det skulle vara fint med en ny kakelugn i huset, kanske den här?

 


Tilläggsisolering

Ni har kanske undrat varför vi just nu mitt i vintern har ställning uppe runt hela "DRÖMHUSET"? Jo, det är för att vi har förlängt takfoten och taket som förberedelse inför tilläggsisolering av hela huset. DRÖMHUSET har idag bara plankväggar och vi vill inte elda för kråkorna som det så fint heter när vi flyttar in. Vi kommer att spara både i plånboken och på miljön vilket känns bra. Många tilläggsisolerade hus ser lite knasiga ut så vi har bestämt oss för att fönstren ska sättas ut med fasadlivet. Vi kommer att få fönsternischer men de tycker jag bara är fint. Det ska bli så kul att se vad som händer. Imorgon har vi byggmöte i huset med vår fina byggare. Jag hoppas att framsteg har gjorts. 

måndag 7 februari 2011

Söta koppar och en bra blogg!

Hittade en väldigt fin blogg idag HILDAS HEM 
Den ska jag börja följa hoppas ni gör de också!

Sakletare precis som Pippi!

Tänk om jag var en bra och fiffig sakletare som Pippi Långstrump då skulle jag vilja hitta följande: 
  • Fina gamla burkar till köket
  • En gammal kökssoffa
  • Ett gammalt skrivbord med en liten låda
  • En symaskin
  • Gamla antika pärlor 
  • Ett fint litet sidobord   
  • 4 st gamla innerdörrar från 20-talet
  • Ett gammalt växthus
Listan skulle kunna göras hur lång som helst på gamla saker jag vill hitta. 

lördag 5 februari 2011

Lite flera foton från "DRÖMHUSET"

 Ett av sovrummen där uppe som ska bli kontor/gästrum.
Hallen nere, just nu ligger den här tapeten i spillror på golvet.

Mycket har hänt i huset men jag har varit lite dålig på att dokumentera. Många väggar är nu avskalade sina många tapetlager och väggen mellan matrummet och vardagsrummet är riven. Uppe har en liten toalett rivits och de gamla köket. Ser fram emot att se ett tomt skal. Lite som en konstnär är det bara att börja skapa med färg och form.

Lite stressigt men väldigt trevligt!

Igår fyllde min sambo 35 år. Han hade en AW med inbjudna vänner, släkt och familj. Allt blev lite stressigt och jag hann inte riktigt prata med alla som jag ville men det var väldigt trevligt och väldigt många barn. Jag hoppas att alla tyckte att maten var god och hade en bra kväll!
I födelsedagspresent hade vi Hugo och jag beställt en fotocanvas till sambon, jag tror att han blev väldigt glad. Som tur var hann vi både vara i badhuset som jag lovat Hugo och åka och hämta den innan firandet började. Jag kan varmt rekommendera www.crimson.se Hoppas ni får en fin helg!

torsdag 3 februari 2011

Inredningsstil till DRÖMHUSET

Den här inredningsstilen hade jag tänkt mig i "drömhuset". Hemtrevligt och mysigt på ett personligt sätt. Vill du ha mera inspiration titta på: www.butiklanthandeln.se
Väldigt fina möbler!

Foton från Butik Lanthandeln

Fix och trix

Imorgon fyller min sambo 35 år och jag har lite att fixa innan kvällens firande. Jag hoppas att jag hinner med de jag tänkt mig. Hugo har redan grejat sin present som tur är. Jag minns när sambon fyllde 25 år och vi tyckte att han var sååå gammal, 10 år går fort när man delar dom med sin kärlek.

onsdag 2 februari 2011

Fina tapeter!

Tänker väldigt mycket på tapeter just nu. Vilka ska man välja och i vilken stil? Jag vill så gärna att drömhuset ska kännas mysigt, ljust och luftigt men inte tråkigt och färglöst. 
Här kommer ett par fina tapeter från Sandberg.



 www.sandbergab.se

Trött

I morse försov vi oss jag och min lilla kille eller jag försov mig. Stressigt men samtidigt lite mysigt att vara hemma en stund tillsammans för att sedan skynda iväg till dagis. I går besökte jag en god vän och hennes två små fina barn. Det senaste tillskottet var så liten bara 30 dagar gammal och luktade så där härligt som bara bebisar gör. Det känns som om det var evigheter sedan Hugo var sådär liten. 


Hugo bara ett par dagar gammal på BB.

tisdag 1 februari 2011

Härlig inredningsbutik i Stockholm med fint namn Vildhallon

www.vildhalloninredning.se
En inredningsaffär med allt som jag gillar; choklad från Åre chokladfabrik, träskor och inredning från Rice och Green Gate. Fick hem jättefina träskor igår från Calou och så sköna att gå omkring i. Jag valde en mörkbrun färg på mina. 
Träskor från Calou här i barnmodell.



Rostapet med härlig vän i svart!

Väldigt fin tapet från Cole & Son.

Drömmen om det perfekta huset....

Eller perfekt och perfekt så där lagom bra skulle jag vilja ha de. En skön mix av gammalt och nytt, design, industri och lantlig känsla. Jag brukar läsa Lantliv, vad läser ni för tidningar skulle behöva lite mera inspiration till huset?

  Härlig tidning med många fina matrecept.

Mitt mammahjärta

Lämnade väldigt sent på dagis idag. Vår lilla kille ramlade igår ute på gården och skrapade upp kinden och började blöda näsblod, inte så farligt i och för sig men i morse ville han inte gå till dagis alls. Jag kunde inte förstå vad som hänt. Stressad som vanligt kom jag sent till dagis där Hugo inte ens ville släppa min hand och kämpade mot tårarna. Pratade med personalen och fick veta att han inte bara hade ramlat ute utan att ett annat barn hade knuffat honom inne på förmiddagen och att han efter det inte ville leka mera på hela dagen. Ibland önskar jag att vi kunde bara vara hemma tillsammans. Mitt mammahjärta gick lite itu av att se honom ängslig och orolig. 

Tur att det finns fin personal på dagis som man vet gör sitt bästa.